Bra dag

Idag har varit en riktig "ta-tag-i-ditt-liv"-dag vilket är skönt. Får lite halv sporadiska infall för sånt ibland. Har hur som helst lyckats;

- jobba
- läsa cirka hundra sidor om 1800-talet
- ringt och pratat med studievägledarna på KTH och bokat in ett besök
- ringt och fixat och donat med något ev. nytt jobb
- tagit bort all dålig musik på min ipod och uppdaterat lite
- kollat på massa videobloggar på youtube

SWEET

skidoutfit



ciao

snö&junkyard

Blir en liten resumé från gårdagen och idag. Historia A prov, skidor kvällstid och junkyard i trollhättan idag. Blev ett par ljusblå fodradebyxor, blir najs i vinter. Funderat lite på det här med blogg och vet inte riktigt om det är min grej, det är kul att skriva när man har något roligt att skriva om. Men ibland känns det bara som en börda så i framtiden kommer det nog komma inlägg ganska oregelbundet, men det behöver inte nödvändigtvis inte betyda att det blir sällan. Time will tell

ciaoo

Behöver hjälp

Ska köpa ett par fodradebyxor till min vinterjacka och nu är bara frågan vilka. Lägger upp en bild på jackan och de olika alternativen, skriv gärna vad ni tycker!



Snö och vinteroutfit

Nu ligger det ett par centimeter snö ute och det ryktas om att någon av nedfarterna vid slalombacken ska öppna idag. Även fast jag är trött sen igår är jag riktigt sugen. Något som är roligt med vintern är alla otroligt färgglada och häftiga "jibber"-kläder. Det känns som att idag är halva grejen med skidåkning att ha feta kläder, det ska sticka ut, man ska synas och man ska helst vara ensam om kläderna.

Här nedan är lite schyssta jackor från Junkyard.

 

Mitt favoritplagg

Ett av mina favoritplagg är kashmirtröjor, som känns ovanligt passande nu när vintern närmar sig med stormsteg. Något man också ska tänka på är att kashmir passa ganska bra på sommaren också med tanke på sin utomordentliga andningsförmåga. Kashmir karaktiseras av superb kvalité och har ett legendariskt rykte. Jag vill egentligen bara slå ett slag för kashmirtröjor, färg och modell är upp till var och en. I USA har kashmiren slagit igenom på ett helt annat sätt än här i Europa, jag köpte en lite tjockare stickad kashmirtröja i New York som idag hör till en av mina favorit tröjor då den är riktigt skön att bära.

Pringle of Scotland
är en känd återförsäljare av kashmirprodukter som förser bland annat det brittiska kungahuset med kashmirplagg. Deras plagg andas högsta kvalité och har gjort det sedan 1870-talet. I USA fanns det mycket kashmirprodukter från bland annat JPress och på Ralph Lauren. Tänkte låna en intervjufråga samt svar från en intervju från manolo.se

Vad särskiljer då kashmir av hög kvalité för dålig?
- När det gäller billigare kashmirplagg är det vanligt att spara på råmaterialet och inte sticka lika tätt, vilket gör att plagget lätt tappar formen. Det går faktiskt att blanda upp kashmiren med upp till 8% andra material utan att behöva ange detta på etiketten.



Stilikoner

Tänkte skriva lite om några jag anser vara stilikoner. Jag tycker att Sverige klarar sig ganska bra med den internationella konkurrensen. I Sverige klär vi oss inte så tokigt och vi har en hel del märken att vara stolta över som Filippa K, Acne, Boomerang, Tiger osv. Ganska häftigt att endel svenska märken används i stora internationella serier.

Fredrik Wikingsson

Fredrik är en riktigt sleeper, ingen man lägger märke till direkt men när man granskar honom så upptäcker man hans intresse för kläder. Han har en helt klart avslappnad stil samtidigt som verkligen funkar och passar Wikingsson. Han kör på det "ungdomliga"-spåret som blivit populärare och populärare. Man ser han ofta i converse och tajta byxor och någon randig sjömanströja. Stilikon, indeed!



Karaktären Chuck Bass

Vart ska man börja men karaktären Chuck Bass? Kan vara världens bäst klädda man som lyckas att få vad som helst att se riktigt schysst ut tillsammans. Inte många killar som skulle kunna få en stickadtröja med en haj som motiv och ett par gula byxor att se häftigt ut tillsammans men det är sånt han lyckas med. Hans scarf är signaturen och han klär sig verkligen efter mottot "dressed to impress". Han har verkligen återupplivat preppymodet i en modern och vågad version. En given vinnare till 2008 års bäst klädda man, no questions asked.



Vanheden

Vanheden kanske känns som en outsider men han blir ganska given. Färgglada strumpor, förkorta kostymbyxor, vita loafers, röd snusnäsduk, tajt kavaj och en hatt på sniskan. Det känns ganska rätt hösten 2008. Skön stil som inte passar alla men den passar verkligen vanheden med sin olbas inhaltor. Det var svårt att hitta bilder på Ulf Brunnberg men stilikon är han onekligen!

 

New York Guide

Spenderade cirka tre veckor i USA denna sommar och första anhalten på resan var New York. Tänkte skriva en liten guide på saker man inte får missa och affärer som man måste besöka! Tänkte dela upp den här lilla guiden i två delar, upplevelser och shopping. För att förstå vilken häftig stad det är börjar jag med upplevelserna.

Time Square
När jag var i NYC så bodde jag på de östra delarna av manhattan cirka 5-10min från Time Squares (till fots) så man gick förbi där lite då och då. Men man måste gå hit när det är mörkt, vilken upplevelse. Det är riktigt häftigt att stå mellan körbanorna på den gigantiska trottoaren och beskåda alla männsikor och allt ljus från all reklam. När man står här känns det direkt taget ur en film och man befinner sig "in the middle of the world" som jag hörde någon annan turist säga.


bror & jag

Central Park
Vad kan man säga om Central Park, från att vandra omkring bland skyskraporna till att befinna sig mitt i "naturen". Människor som joggar, sitter och fikar på en filt på de gigantiska gräsytorna eller bara sitter på en bänk och beskådar alla andra. Det är verkligen mysigt!

Battery Park och Ground zero
Så heter området där färjan till frihetsgudinnan avgår ifrån och bara något stenkast ifrån de massiva ruinerna från World Trade Center, numera Ground zero. Kändes verkligen overkligt att två så höga byggnader bara har försvunnit. Kändes verkligen som att något saknades när man stog och beskådade denna enorma byggarbetsplats.

Helikopter
Istället för att ta båten till frihetsgudinnan (massiv kö) så tog vi en helikoptertur över manhattan och runt frihetsgudinnan, vilken otrolig utsikt. Helikopter är verkligen något jag rekommenderar då man får en helt ny bild av New York. Nästan gång jag åker dit ska jag flyga på natten, det måste nog vara riktigt häftigt också!



Soho
Soho var inget område jag spenderade speciellt mycket tid i vilket jag är ganska glad över för det känns som vilken stad som helst mer eller mindre. Det fanns rätt schysst shopping men jag föredrog den som låg runt central park/upper east side. Mysigt men lite tråkigt ställe.

Chinatown
Vi tog oss bara genom området ganska snabbt men det levde upp till sitt rykte med massvis av asiater och alla skyltar (till och med McDonalds) var på kinesiska.

Gilt - The New York Palace Hotel
Är en riktigt häftig bar som är i anslutning med The Palace (Från serien Gossip Girl).



Shoppingen

Fifth Avenue
På 5th hittade man riktigt mycket välkända märken och varuhus exempelvis saks och barneys. Det fanns så många affärer att jag kanske max var inne i hälften av dem. Det fanns något för alla från Prada, Gucci till Zara. Men den coolaste affären på 5the ave var Abercrombie & Fitch vilket är ett ganska vanligt märke i usa men med schyssta kläder. Deras "flagship store" var riktigt häftigt, fem våningar högt och riktigt skön musik.



Niketown
Är en riktigt häftig affär för den sport & sko intresserade. De har nästan allting där!

Macy's
Är det största varuhuskedjan i hela världen där har de nästan inte allt, utan de har allt! Riktigt stort och alla stilar finns representerade, kan jämföras med åhlens ungefär.

Ralph Lauren New York City Store
Det här är utan tvekan den finaste och mest påkostade affär jag någonsin varit i. Allting känns som det har funnits där i flera hundra år men är fortfarande modernt och fräscht. Som en gammal engelsk herrgård i modern tappning.

JPress
Min absoluta favoritaffär som låg ett stenkast från hotellet (Rosevelt). Riktigt mysigt affär lite som Ralph Lauren fast i modernare tappning med grymma kläder och associarer.

Det finns såklart massvis mer att se och jag kanske kommer att uppdatera lite senare men det här är en bra "grund". Ett sista tips för en New York resa, åk taxi. Det kostar nästan ingenting och det är ganska skönt efter några timmars vandrande i "storstan".

Dagens outfit

Tänkte att jag kunde slänga upp dagens outfit, tror nog inte det blir något regelbundet direkt. Men någongång då och då kommer det säkert bli av.



Cardigan från April77
Polo från Ralph Lauren
Byxor från Carlings
Skor från Clae
+ klocka, slips

Klockor

Känns som det är dags för ett liten inlägg om klockor. Klockan gör mannen, typ. Men det har också blivit populärt bland kvinnor att bryta av med en stor manlig klocka. Enligt mig är klockan den enda extra saken en man ska ha, inga halsband, armband osv. Om det är det något man ska lägga lite extra krut på så är det en schysst klocka. Något man också ska tänka på är att en kvalitésklocka håller i många många år. En personlig favorit är Omegas Seamaster men det finns massvis med klockor.

   
 Omega Seamaster 300 M Chrono Diver         TAG heuer Grand Carrera

Breitling Superocean Heritage

Vacheron Constantin Tour de I´lle

Resumé av 2008

Tänkte skriva en liten kort moderesumé från 2008. En stil som har blivit populärare i år är helt klart "preppy"-stilen, ibland lite omedvetet till och med. Känns som den stilen kan vara lite på väg ut men det kommer alltid finnas folk som växt upp med sånna kläder och därmed kommer fortsätta så helt naturligt. Det är en stil som funkar hela tiden. Stilen härstammar från den amerikanska östkusten där de vissa familjer satte sina barn i fina förberedande (preparatory) skolor innan de skickade iväg dem till privatskolor. Stilen som växte fram blev en blandning av både skoluniform och country club men även inspirerat av sporter som golf, segling, polo och tennis. Karakteristiska plagg är piké, chinos, klubblazer, skjortor och färgerna är ofta marina men även mjuka pasteller men färgerna har blivit allt mer "vågade" och i år har det varit mycket färg! Ungdomliga men sofistikerade kläder kan du hitta här på ralph laurens ungdomsmärke rugby. Sen har det svenska märket Morris sjukt schyssta kläder.



Sen har vi alla halsdukar, de har också varit omåttligt populära i år. Men halsduken är ett plagg som alltid kommer finnas där mer eller mindre, iallafall under våra kallare månader. Palestinasjalar har använts flitigt men något jag tycker är lite häftigare är dessa jättehalsdukar.



Inför 2009 så tror jag lite utav preppy stilen kommer försvinna men det finns såklart andra stilar för ynglingar i urbana miljöer. Istället blir det nog lite mer modernt och utstickande men ändå sofistikerat och sobert.



Dags att försöka plugga lite, dagens pluggtips;
Skaffa aldrig en blogg!

Glasögon

Är det bara jag som känner att "fake"-glasögon har blivit en lite modekliché i Sverige dvs ordentligt uttjatat. De som använder sig av dessa brillor brukar ofta vilja ha en "egen" stil men det blir ju ett ordentligt steg i fel riktining då varenda kotte i sthlm/gbg glider omkring i sånna. Visst det var häftigt för ett år sedan men det är snart nytt år för guds skull. "Fakebrillorna" ligger helt klart högt på min lista över modemissar inför 2009.

Best of youtube del2

Här är också ett roligt youtubeklipp, jag har kanske världens tråkigaste humor men det här vore helt klart kul att testa någongång! Känns som det borde funka...

 

Delar av min önskelista -08

Vad svårt det har blivit att komma på vad man ska önska sig, när man var liten var det ju inga problem då fanns det oändligt många prylar man ville ha. Jag känner mig ganska nöjd och har svårt att komma på saker att önska sig för pengar är ju det absolut tråkigaste man kan önska sig! Har ändå lyckats komma på temat för årets julklappar, Associarer!

En affär som jag verkligen älskade i New York var JPress och de har verkligen schyssta kläder, tidlösa och eleganta "preppy"-plagg. Något jag verkligen skulle vilja ha är en till scarf och då finns det mycket att välja på från JPress.



Jag tycker att något som är riktigt ballt är flugor, det är stiligt men ändå modernt. JPress är kända i New York för att vara en av de kändaste återförsäljarna av exklusiva kläder och associarer. När jag var där fick jag höra att de gör alla flugor, slipsar, scarfs till bland annat serien gossip girl, och det är en serie som verkligen kretsar kring mode! Här är några schyssta flugor flugor jag hittade.

   

ciao

Best of youtube

Detta kan vara världens bästa "practical joke" som någonsin filmats. Har faktiskt ingen aning om vad jag skulle ta mig till i samma situation, skulle helt klart vara lite läskigt!

 

Det här klippet kanske inte är så roligt men riktigt bra gjort och en klassiker!


Live your life

Ganska trött efter spenderat större delen av min dag med renässansen och stormaktstiden (historiaprov imorgon). Vaknade sent, pluggade några timmar och det är redan kolsvart utomhus, känns deppigt. Får se hur kvällen ska spenderas men en kvalificerad gissning innehåller serier, musik och antagligen lite historia. Kan bara hålla med STP om att Paddy's Revenge med Steve Mac är jävligt clean.


ÅRE, TOTT

Längtar verkligen tills jag ska till ÅRE på påsk, förra året var det helt sick. Bättre skidväder i Sverige får man verkligen leta efter! Hoppas också det blir nån/några skidresor med kompisar också :D

"Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon."  Mahatma Gandhi

ciao

Världens skönaste land

När Filip&Fredrik var i USA och spelade in motsvarigheten till 100höjdare måste de glömt denna kille, såg han i Florida och hans underbett missar man inte direkt. Han pratade roligt och verkade typ kungligt berusad

Världens konstigaste sommarlov

Det känns verkligen konstigt just nu, en kombination av rastlöshet tillsammans med många val inför framtiden. Denna ledighet som många har fått efter studenten känns som ett långt sommarlov fast utan sommaren. Så det är ju faktiskt inget riktigt sommarlov direkt. Skönt att det finns ett par här hemma att ha "sommarlov" med iallafall, typ se på film till kl 2 på vardagar och förlora uppfattningen om det är måndag eller fredag med. På dagsordningen ska jag för en gångs skull försöka få lite saker gjorda typ träna, plugga samt en handbollsmatch på kvällen. Dags att få någonting gjort nu.

ciao

16 november

Kände att det kunde vara kul med en blogg nu när precis skaffat mig en ny macbook då jag antagligen kommer sitta endel framför den. Har inget direkt tema på vad jag ska blogga om utan det blir nog lite allt möjligt. Kom iallafall precis på vad lite musik och gamla härliga bilder kan göra en glad, tips till alla ute i höstmörkret.

take care

RSS 2.0