New York Guide

Spenderade cirka tre veckor i USA denna sommar och första anhalten på resan var New York. Tänkte skriva en liten guide på saker man inte får missa och affärer som man måste besöka! Tänkte dela upp den här lilla guiden i två delar, upplevelser och shopping. För att förstå vilken häftig stad det är börjar jag med upplevelserna.

Time Square
När jag var i NYC så bodde jag på de östra delarna av manhattan cirka 5-10min från Time Squares (till fots) så man gick förbi där lite då och då. Men man måste gå hit när det är mörkt, vilken upplevelse. Det är riktigt häftigt att stå mellan körbanorna på den gigantiska trottoaren och beskåda alla männsikor och allt ljus från all reklam. När man står här känns det direkt taget ur en film och man befinner sig "in the middle of the world" som jag hörde någon annan turist säga.


bror & jag

Central Park
Vad kan man säga om Central Park, från att vandra omkring bland skyskraporna till att befinna sig mitt i "naturen". Människor som joggar, sitter och fikar på en filt på de gigantiska gräsytorna eller bara sitter på en bänk och beskådar alla andra. Det är verkligen mysigt!

Battery Park och Ground zero
Så heter området där färjan till frihetsgudinnan avgår ifrån och bara något stenkast ifrån de massiva ruinerna från World Trade Center, numera Ground zero. Kändes verkligen overkligt att två så höga byggnader bara har försvunnit. Kändes verkligen som att något saknades när man stog och beskådade denna enorma byggarbetsplats.

Helikopter
Istället för att ta båten till frihetsgudinnan (massiv kö) så tog vi en helikoptertur över manhattan och runt frihetsgudinnan, vilken otrolig utsikt. Helikopter är verkligen något jag rekommenderar då man får en helt ny bild av New York. Nästan gång jag åker dit ska jag flyga på natten, det måste nog vara riktigt häftigt också!



Soho
Soho var inget område jag spenderade speciellt mycket tid i vilket jag är ganska glad över för det känns som vilken stad som helst mer eller mindre. Det fanns rätt schysst shopping men jag föredrog den som låg runt central park/upper east side. Mysigt men lite tråkigt ställe.

Chinatown
Vi tog oss bara genom området ganska snabbt men det levde upp till sitt rykte med massvis av asiater och alla skyltar (till och med McDonalds) var på kinesiska.

Gilt - The New York Palace Hotel
Är en riktigt häftig bar som är i anslutning med The Palace (Från serien Gossip Girl).



Shoppingen

Fifth Avenue
På 5th hittade man riktigt mycket välkända märken och varuhus exempelvis saks och barneys. Det fanns så många affärer att jag kanske max var inne i hälften av dem. Det fanns något för alla från Prada, Gucci till Zara. Men den coolaste affären på 5the ave var Abercrombie & Fitch vilket är ett ganska vanligt märke i usa men med schyssta kläder. Deras "flagship store" var riktigt häftigt, fem våningar högt och riktigt skön musik.



Niketown
Är en riktigt häftig affär för den sport & sko intresserade. De har nästan allting där!

Macy's
Är det största varuhuskedjan i hela världen där har de nästan inte allt, utan de har allt! Riktigt stort och alla stilar finns representerade, kan jämföras med åhlens ungefär.

Ralph Lauren New York City Store
Det här är utan tvekan den finaste och mest påkostade affär jag någonsin varit i. Allting känns som det har funnits där i flera hundra år men är fortfarande modernt och fräscht. Som en gammal engelsk herrgård i modern tappning.

JPress
Min absoluta favoritaffär som låg ett stenkast från hotellet (Rosevelt). Riktigt mysigt affär lite som Ralph Lauren fast i modernare tappning med grymma kläder och associarer.

Det finns såklart massvis mer att se och jag kanske kommer att uppdatera lite senare men det här är en bra "grund". Ett sista tips för en New York resa, åk taxi. Det kostar nästan ingenting och det är ganska skönt efter några timmars vandrande i "storstan".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0